رادیاتور خودرو چیست و نکات مهم در مورد نگهداری از آن
سیستم خنک کننده در خودرو یکی ازمهمترین اجزای خودرو است که بدون وجود آن عملا فراهم کردن شرایط مناسب خودرو برای فعالیت غیرممکن میشود . یکی از اصلی ترین اجزا سیستم خنک کننده خودرو رادیاتور است . وظیفه رادیاتور چیست و چگونه کار میکند ؟ برای جواب این سوال با ما همراه باشید .
رادیاتور خودرو چیست و کجای ماشین قرار دارد ؟
رادیاتور یکی از مهم ترین اجزا سیستم خنک کننده ی خودرو است که در محفظه موتور خودرو نصب می شود تا به طور مداوم موتور ها را خنک کند و از داغ شدن بیش از حد آنها جلوگیری کند . مشکل در رادیاتور میتواند عملکرد خودرو را با اختلال جدی مواجه کند و ماشین داغ کند. پس باید اطلاعاتی در مورد این قطعه بسیار مهم داشته باشیم تا از به وجود آمدن اختلال و خرابی در آن جلوگیری کنیم .
اکثر خودروهای مدرن از رادیاتور آلومینیومی استفاده می کنند. این رادیاتورها از لحیم کاری باله های نازک آلومینیومی به لوله های آلومینیومی مسطح ساخته می شوند. مایع خنک کننده از ورودی به خروجی از طریق لوله های زیادی که به صورت موازی نصب شده اند جریان می یابد. باله ها گرما را از لوله ها هدایت می کنند و آن را به هوایی که از طریق رادیاتور جریان می یابد منتقل می کنند.
چگونه بفهمیم رادیاتور مشکل دارد ؟
یک سوال بسیار مهم در مورد رادیاتور خودرو وجود دارد و آن این است که چگونه بفهمیم رادیاتور خراب است یا مشکلی دارد ؟
چند نشانه واضح وجود دارد که رادیاتور ماشین شما خراب است.
اولین نشانه این است که دمای موتور بالای ۱۰۵ درجه خواهد بود . دمای مطلوب برای موتور شما بین ۷۵ تا ۱۰۵ درجه است. شما می توانید این را از طریق آمپر روی صفحه ی نمایشگر داشبورد خود چک کنید .
یکی دیگر از علائم خرابی رادیاتور دود کردن ماشین است . در واقع اگر رادیاتور مشکل داشته باشد و کار خود را به درستی انجام ندهد موتور شما شروع به دود شدن می کند.

رادیاتور خودرو چیست
نشانه ی سوم کثیفی و وجود آشغال و رسوب درون رادیاتور است . اگر متوجه تغییر رنگ مایع خنک کننده خود شدید، ممکن است به این دلیل باشد که لجن در رادیاتور شما وجود دارد که می تواند تأثیرات جدی بر عملکرد رادیاتور شما داشته باشد.
نشانه ی چهارم کم بودن مایع خنک کننده رادیاتور میباشد . اگر مایع خنک کننده کم است، می تواند نشانه نشتی باشد. میتوانید با اضافه کردن مایع خنک کننده و چک کردن آن بفهمید که آیا نشتی دارد یا نه .
هر چیزی که باید در مورد رادیاتور و مراقبت های آن بدانید :
۱.رادیاتور علاوه بر خنک نگه داشتن موتور وظیفه ی نگه داشتن سایر روان کننده ها و مایعات مهم خودرو در دمای مناسب را به عهده دارد . برای مثال میتوان از مایع فرمان و مایع انتقال نام برد .
۲.هرگز رمانی که موتور داغ است درب رادیاتور خودرو خود را باز نکنید. زیرا ممکن است در معرض خطر سوختگی قرار بگیرید.
۳.پره های آسیب دیده یا خورده رادیاتور خودرو باید تعویض شوند، زیرا نگه داشتن آنها در جای خود بر توانایی رادیاتور برای دفع گرما تأثیر مخرب و منفی می گذارد. اثربخشی کلی سیستم خنک کننده موتور خودرو نیز کاهش می یابد.
۴. محلول خنک کننده در اطراف موتور به سمت رادیاتور پمپ می شود که این محلول ترکیبی از ضد یخ و آب تشکیل شده است .
۵.ضد یخ برای جلوگیری از یخ زدن آب درون رادیاتور در دمای پایین عمل میکند.
۶.ضد یخ همچنین می تواند از جوشیدن آب موجود در رادیاتور در هنگام تردد خودرو در آب و هوای گرم جلوگیری کند.
۷.حتما مراقب باشید که سطح مایع خنک کننده رادیاتور خودروتان پایین نیاید زیرا پایین آمدن سطح آن باعث میشود که کل خودرو داغ شود . برای بالا بردن سطح مایع خنک کننده ی رادیاتور تا جایی که توصیه شده فقط کافیست از آب استفاده کنید .
۸.رادیاتور سیستم خنک کننده (و همچنین شیلنگ های آن) باید به شرح زیر به دقت بررسی شود:
خودروهایی که با نوع سنتی ضد یخ پر میشوند، که معمولاً به رنگ آبی است، باید مایع خنککنندهشان را هر دو سال یکبار تغییر دهند. خودروهایی که با ضدیخ با فناوری اسید آلی (OAT) پر شدهاند، که معمولاً قرمز رنگ است، باید حداقل هر پنج سال یک بار مایع خنککننده آنها تعویض شود.
۹. رادیاتور خودرو ممکن است بر اثر مردن حشرات ، رسوب و کثیفی توسط زباله ها مسدود شود که باید تمیز شود .
۱۰.گرفتگی رادیاتور معمولا با بلند کردن کاپوت و باز کردن درب رادیاتور به راحتی قابل دیدن است . ما باید حتما حواسمان به گرفتگی احتمالی رادیاتور باشد چون گرفتگی آن باعث مسدود شدن جریان هوا و رد نشدن آن و در نتیجه گرم شدن بیش از حد رادیاتور شود .
۱۱. اگر وقتی صحبت از گرفتگی رادیاتور می شود چیزی به وضوح قابل مشاهده نیست، این می تواند نشانه گرفتگی داخلی آن باشد. برای دیدن اینکه آیا این مورد است، دو گزینه در دسترس شما وجود دارد:
الف . سطح رادیاتور را با استفاده از ترموستات مادون قرمز اسکن کنید و مراقب نقاط سرد باشید.
ب . پس از خنک شدن موتور درب رادیاتور را باز کنید و مایع رادیاتور را برای هرگونه تغییر رنگ قهوه ای یا آلودگی های معلق مانند کثیفی شناور بررسی کنید.
۱۲.مراقب خرابی درپوش های رادیاتور باشید.چرا این مسئله اهمیت پیدا میکند ؟
درپوش رادیاتور که به درستی پیچ نشده باشد می تواند منجر به نشت مایع خنک کننده شود. همچنین اگر درپوش رادیاتور به درستی قرار نگرفته باشد می تواند باعث به خطر افتادن فشار آب رادیاتور شود – این به دلیل کارکرد درپوش برای حفظ فشار صحیح آب است.
برای خرید رادیاتور ماشین های خارجی کلیک کنید:
رادیاتور جیپ گرند چروکی
رادیاتور نیسان جوک
رادیاتور شورلت کروز
رادیاتور مزدا 3 منطقه
رادیاتور مزدا 6
رادیاتور فورد تاروس
رادیاتور فورد موستانگ
رادیاتور فورد ادج