قطعات

دلیل کوبش موتور چیست؟ و نحوه تعمیر آن

دلیل کوبش موتور چیست؟

دلیل کوبش موتور چیست؟ و چگونه آن را درست کنیم

افراد بسیار کم راجع به کوبش موتور ماشین خود سوال می کنند تا وقتی که این مسئله را تجربه کنند، ولی این  مسئله چیزی است که باید قبل از رخ دادنش به آن پرداخت. زیرا این یک مسئله جدی است که باید آن را حل کنید و از بدتر شدن آن جلوگیری کنید.
ضربه موتور می تواند دلایل محتلفی داشته باشد که باهم به بررسی آن ها می پردازیم:
می تواند مشکل مربوط به سوخت یا احتراق باشد که ناشی از استفاده از سوخت با اکتان پایین، داشتن شمع های کثیف و خراب یا سوزاندن مخلوط سوخت هوا بدون چربی است، هم چنین قطعات داخلی مشکل دار و خراب، مانند یاتاقان فرسوده یا میل لنگ آسیب دیده، می تواند باعث ایجاد صدای تق تق از موتور شوند.
بهتر است این صفحه را در بوک مارک مرورگرتان ذخیره کنید تا در صورت شنیدن صدای تق تق در هنگام شتاب گیری به آن مراجعه کنید. هرچه زودتر مشکل را برطرف کنید، سریعتر از مشکلات شدید موتور جلوگیری خواهید کرد.

دلیل کوبش موتور چیست؟ و چگونه آن را برطرف کنیم

هرکسی که ماشین دارد و رانندگی می کند، باید مهم ترین دلایل کوبش موتور را بداند. زیرا که موتور مشاین قلب وسیله نقلیه شماست و آن صداهای تق تق هرگز نشانه خوبی نیستند، و در صورت آن نادیده گرفتن آن می تواند خسارت های جبران ناپذیری نیز به بار آورد.
در اینجا دلایل احتمالی ضربه زدن موتور شما و کارهایی که می توانید برای تعمیر آن در اسرع وقت انجام دهید آورده شده است:

1. سوخت با کیفیت پایین

پر کردن مخزن شما با سوخت کم کیفیت (یعنی سوختی با درجه اکتان کمتر از نیاز موتور شما) شایع ترین علت کوبش موتور است.
استفاده از سوخت با اکتان پایین در موتورهای با تراکم بالا منجر به مشتعل شدن زودهنگام مخلوط هوا/سوخت قبل از اینکه شمع کار خود را انجام دهد، می شود. این باعث می شود صدای تق تق که هنگام کار کردن موتور شما می شنوید.
از آنجایی که این نوع کوبیدن موتور به دلیل تامین سوخت شماست، صدای تق تق موتور را در حالت آرام و در هنگام شتاب گیری و حرکت خواهید شنید.
نحوه رفع آن: مهمترین کاری که می توانید برای رفع این مشکل و جلوگیری از تکرار آن انجام دهید این است که فقط از سوخت مناسب برای مدل خودروی خود استفاده کنید.
شما می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را در کتابچه راهنمای مالک خودرو بیابید، که توصیه های سازنده سوخت را به شما نشان می دهد.
به استفاده از سوخت فقط با سطح اکتان توصیه شده توسط سازندگان خودرو پایبند باشید.

2. مشکلات شمع

صدای تق تق موتور که می شنوید نیز می تواند به دلیل مشکلات شمع باشد.
شمع‌ها جرقه‌ای با ولتاژ بالا ایجاد می‌کنند که مخلوط سوخت و هوای فشرده‌شده در موتور را مشتعل می‌کند، مخلوط را می‌سوزاند و باعث تولید نیرو در موتور می‌شود. فرآیند احتراق به طور مداوم در حالی که موتور کار می کند اتفاق می افتد.
با این حال، ممکن است همه چیز برای شمع ها نیز اشتباه باشد. وقتی شمع‌ها فرسوده یا کثیف هستند، کارشان خراب می‌شود. بدون این جرقه یا اشتعال، مخلوط سوخت و هوا فشرده شده به شکلی ناپایدار منفجر می شود و باعث ایجاد صدای تق تق بلندی می شود که از زیر کاپوت می شنوید.
نحوه رفع آن: شمع‌ها اجزای کوچکی هستند، اما همانطور که می‌بینید، نقش مهمی در عملکرد موتور دارند. خوشبختانه، وقتی مشکل ساز می شوند، مقابله با آنها نیز بسیار آسان است.
اگر مدتی از تعویض شمع‌ها می‌گذرد و متوجه می‌شوید که شمع‌ها از کار می‌افتند، فوراً آن‌ها را تعویض کنید. تعویض آن ها با شمع های کاملا جدید هزینه زیادی ندارد و به سرعت صدای تق تق و مشکلات مربوط به آن را برطرف می کند.

3. مخلوط هوا/سوخت خالص

حالا بیایید خود مخلوط هوا/سوخت را در نظر بگیریم. وسایل نقلیه مدرن می توانند به طور خودکار مقدار هوا و سوخت را برای عملکرد مطلوب محاسبه کنند. سنسورهای مختلف داده‌ها را به رایانه داخلی خودرو می‌رسانند، که تصمیم می‌گیرد چگونه آن مخلوط را مدیریت کند.
علیرغم اینکه رایانه داخلی یک مخلوط ایده آل را تولید می کند، مشکلات در جاهای دیگر می تواند باعث شود که مخلوط بیش از حد لاغر شود. این زمانی است که به دلیل نشتی خلاء موتور، کثیف بودن انژکتورهای سوخت یا حتی فشار کم سوخت، هوا بیش از حد وجود دارد و سوخت کافی وجود ندارد.
یک مخلوط بدون چربی به اندازه کافی سریع مشتعل نمی شود و منجر به انفجارهای متعددی می شود که به صورت صدای کوبیدن از موتور خواهید شنید.
نحوه رفع آن: راه حل این مشکل به علت اصلی آن بستگی دارد. بنابراین، تعمیر آن با یک بازرسی کامل موتور شروع می شود تا مشخص شود چه چیزی باعث هوای بیش از حد در مخلوط سوخت می شود.
به عنوان مثال، ممکن است شامل تمیز کردن انژکتورهای سوخت یا مسدود کردن هرگونه نشتی باشد.
رسیدگی به علت اصلی، ترکیب صحیح سوخت/هوا را بازیابی می کند و ضربه موتوری را که تجربه کرده اید متوقف می کند.

حتما بخوانید:

4. بلبرینگ های فرسوده

تا کنون، سه دلیل برای ضربه زدن موتور مربوط به سوخت و احتراق دیده‌اید، اما این همه ماجرا نیست.
قطعات داخلی فرسوده و آسیب دیده نیز می تواند باعث کوبش موتور شود. همانطور که می توانید تصور کنید، اگر به دلیل قطعات آسیب دیده باشد، مشکل فوق العاده شدید است.
اولین دلیل احتمالی، فرسوده بودن بلبرینگ ها است. یاتاقان ها به قطعات اجازه می دهند تا به آرامی و بی صدا و با کمترین اصطکاک ممکن بچرخند.
هنگامی که یاتاقان‌های موتور فرسوده می‌شوند، باعث می‌شوند پیستون‌ها در برابر میل لنگ به صدا درآیند. این لرزش باعث ایجاد صدای تق تق می شود که در حین کار کردن موتور خواهید شنید.

نحوه رفع آن: تنها راه حل عملی در اینجا تعویض بلبرینگ های فرسوده در موتور است. متأسفانه، با توجه به اینکه آنها اجزای داخلی هستند، برای انجام کار باید موتور را از هم جدا کنید.

بازسازی موتور شما پرهزینه است، اما انجام ندادن آن تنها باعث آسیب بیشتر به داخل موتور شما می شود.
دلیل کوبش موتور چیست؟

دلیل کوبش موتور چیست؟

 

5.خراب بودن دسته موتور

دسته موتور قطعه ای است که وظیفه ثابت نگه داشتن موتور را دارد و باعث اتصال موتور به بدنه ماشین است. خرابی یا وجود مشکل در این قطعه نیز می تواند باعث ایجاد صدا در موتور شود، بنابراین در صورت شنیدن صدای موتور می توانید این قطعه را بررسی کنید و اگر سالم بود به موارد دیگر بپردازید.

 

دلیل کوبش موتور چیست؟

دلیل کوبش موتور چیست؟

 

 

6.میل لنگ آسیب دیده

آخرین اما نه کم‌اهمیت، میل لنگ آسیب‌دیده نیز می‌تواند باعث ایجاد صدای تق تق در موتور شود که هنگام رانندگی می‌شنوید. میل لنگ به ندرت در اثر سایش بیش از حد آسیب می بیند، زیرا برای مدت زمان بسیار طولانی و تحمل استفاده سنگین طراحی شده اند.، علت احتمالی آسیب به میل لنگ اضافه بار مکانیکی است. مسئله این است که یافتن علت اصلی آن بار اضافی، چالش دیگری است.

نحوه رفع آن: مانند آخرین تعمیر، این تعمیر نیاز به جدا کردن موتور دارد. با این حال، به سادگی تعویض میل لنگ کافی نیست.

قبل از انجام این کار، ابتدا باید بفهمید که چه چیزی به آن آسیب زده است. به این ترتیب، مشکل با میل لنگ جدید تکرار نخواهد شد.

تعمیرات سنگین موتوری مانند مواردی که در بالا توضیح داده شد توسط متخصصان بهتر انجام می شود. ممکن است پس در هنگام مواجه با چنین مواردی به یک متخصص خبره کار را بسپارید، امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *